Neus Sala. El Museu Íntim

NS259 Cobrellit petit teixit de franges

Cobrellit de ganxet teixit amb llanes de colors i realitzat en tres peces diferents (la central en horitzontal i les laterals en vertical) unides mitjançant cosit. Té al voltant una sanefa de color rosa. Fan joc amb dos tapets de la mateixa habitació. 

Brodar, teixir, cosir… són activitats tradicionalment femenines, que es desenvolupen a casa i en general en sol·litud. Mantenen mans i ment ocupades, ocupen temps i entretenen. Però el treball tèxtils és alguna cosa més: té força creativa i poder constructiu, és una forma d’expressió del propi món i esdevé un llenguatge personal (etimològicament text vol dir teixit). I sobretot: és un procés, que necessita dedicació, temps i “entrega”. Som filadors de la nostra vida o, com deia Hesiode, estem a les mans de les deesses del destí?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *